• Defense 21 ( D21 ) is geen nieuwe martial art of vechtsport, maar een dynamische vorm van zelfverdediging die speciaal ontwikkeld is voor de straat.
  • D21 is een product van jarenlang onderzoek, experimenteren, trainen en testen wat wel en niet werkt.
  • Wat niet werkt wordt niet getraind! Belangrijk uitgangspunt van D21 is dat wat niet werkt, niet wordt getraind. Alleen op deze manier kan D21 beoefenaars de kwaliteit garanderen waar moderne zelfverdediging in de 21e eeuw aan moet voldoen.

Fight Instinct

Elk mens heeft van nature een fight instinct, maar soms moet dit geprikkeld worden om het weer tastbaar te laten worden en te kunnen gebruiken. Voor D21 een onmisbaar onderdeel voor realistische en hedendaagse zelfverdediging. D21 geeft je het fight instinct terug door speciale trainingen en begeleiding. We trainen je in het aanscherpen van je natuurlijke reflexen, waar D21 op is gebaseerd.

Fight Mentality

D21 bereidt je voor op een eventuele confrontatie; dat betekent dat ook je vechtmentaliteit wordt getraind. Door speciale oefenscenario’s neemt je vechtmentaliteit snel toe en krijg je meer zelfvertrouwen. Je zult snel resultaat zien en uitvinden wat D21 nog meer voor jou kan betekenen; niet alleen in het trainen van zelfverdediging, maar ook in jouw ontwikkeling als mens.