FRANS STROEVEN

Frans Stroeven heeft D21 opgericht met maar één doel: zelfverdediging die echt werkt en iedereen kan leren, ongeacht leeftijd, geslacht en niveau. Zijn missie is om D21 te verspreiden in Nederland en de rest van de wereld.

Stroeven beoefent al zijn hele leven vechtsporten, waaronder eskrima, pangamot en mesvechten. Overal ter wereld geeft hij seminars aan zowel militaire eenheden als aan burgers. Zijn ervaringen uit de praktijk, onderzoeken en trainingen in de echte wereld zijn verwerkt in D21, een zelfverdediging die werkt, ook voor jou ! Door de juiste training en begeleiding zul je ondervinden dat D21 een ultieme zelfverdediging is, tegen zowel ongewapende als gewapende tegenstanders.

Globetrotter Frans Stroeven geeft seminars over de hele wereld !

ESKRIMA

Frans Stroeven is de grondlegger van het eskrima in Nederland en wordt momenteel als één van de beste eskrimadors ter wereld beschouwd. Over de hele wereld geeft Frans seminars en instructeursopleidingen, waaronder ook aan speciale eenheden zoals commando’s en het Filippijnse leger. Zijn eskrima is anders dan het andere eskrima; realistischer, agressief, harder en makkelijk te leren. Zijn zelf ontwikkelde technieken zijn realistisch en praktisch toe te passen. Overigens is dit kenmerkend voor de visie van Frans Stroeven, waarin realisme centraal staat en ontwikkeling nooit stil staat. Op basis van nieuwe inzichten worden technieken toegevoegd of verlaten. Inmiddels is Frans Stroeven een begrip geworden in de wereld van de martial arts en staat hij wereldwijd bekend als expert in eskrima en mesvechten.


STROEVEN COMBAT SYSTEMS

Onder de merknaam Stroeven Combat Sytems International heeft Frans Stroeven gedurende zijn lange carrière een aantal zelfverdedigingsproducten ontwikkeld: Doce Pares Eskrima World Concept, World Knife Fight System, Stroeven Pangamot en Defense 21. Wat deze zelfverdedigingsproducten jou te bieden hebben vind je in het productoverzicht op deze pagina.

HET BOEK

In samenwerking met Budo International Martial Arts Magazine heeft Frans Stroeven een boek gepubliceerd waarin hij zijn visie op eskrima presenteert. Het boek “Eskrima of the 21st century” is via Budo International verschenen in het Engels, Duits, Spaans en Italiaans en is ook als E-book verkrijgbaar.

FILMS OP DVD

The deadly art of eskrima stick fighting

The deadly art of eskrima knife fighting

Doce Pares Eskrima