10 % SPECIFIEKE TRAININGEN

D 21 bestaat voor 90% uit ongewapende zelfverdediging en voor 10% uit gewapende zelfverdediging.

Vanwege het gebruik van slag- en steekwapens in straatgeweld is wapentraining een onmisbaar onderdeel van moderne zelfverdediging. Wapentraining heeft een toegevoegde waarde voor elke leerling die serieus bezig is met zelfverdediging tegen gewapende en ongewapende tegenstanders.

In het kader van wapengebaseerde zelfverdediging wordt de studenten geadviseerd om altijd de wapenwetgeving te bestuderen van het land waar zij wonen of waar zij naartoe gaan.

Voor wapentraining maken we gebruik van mijn ervaring als Eskrima-instructeur. Eskrima is ontstaan in voornamelijk Filipijnse oorlogen en is dus vele malen in de praktijk getest; het is een meer dan een uitstekende vorm van zelfverdediging. Tot nu toe ben ik niks beters tegengekomen dan wat we nu doen.

 

POCKET STICK  –  STOK  –  MES

Een extra voordeel van Eskrima is dat we vechten met elk wapen dat voor handen is. Andere vechtsporten moeten daarvoor aparte technieken ontwikkelen, maar wij niet; wij gebruiken principes die toepasbaar zijn in elke situatie, op elke afstand en met elk wapen en op een zeer realistische manier want ook hier geldt: wat niet werkt wordt niet getraind!

Allround-zelfverdediging is meer dan zelfverdediging dat benadrukken we elke keer weer in D21. D21-leerlingen leren om te gaan met: pocket stick, stok en mes.

De Pocket stick is fantastisch voor zelfverdediging en in sommige landen niet verboden bij wet. Men leert de pocket stick te gebruiken voor zelfverdediging via een speciaal programma dat voor D21 is ontwikkeld.

Stokvechten en mesvechten zijn een vast onderdeel van D21; elke leerling leert om te gaan met een korte stok en mes omdat wij geloven dat wapentraining een onmisbaar onderdeel is van zelfverdediging. Heel veel andere scholen geven ook wapentraining, maar de meeste leraren missen kennis en ervaring en zijn niet goed opgeleid voor het echte werk en helaas zijn hun leerlingen hiervan de dupe.

Lees in dit verband ook mijn blog-artikel over schijnzelfverdediging.